Historie

Officielt hedder klubben Hornsyld/Bjerre IF, men bliver i daglig tale kaldt Hornsyld IF. Tilbage i stiftelsesåret (1939) hed klubben dog Bjerre IF. Klubben så dagens lys den 12. april, og den første formand blev Rasmus Enemærke.

 
Allerede i 1927 blev der stiftet en forening med navnet Hornsyld Idrætsforening. I 1968 blev de to klubber Hornsyld IF og Bjerre IF enige om et samarbejde, men en fusion mente man var en dårlig idé. I stedet valgte de to klubber at stille Hornsyld IF i bero.
 
Fodbolden blev samlet under Bjerre IF, og det fungerede så fint, som det var muligt med træningsbane i Bjerre og kampbane i Hornsyld.
 
Bjerre IF blev jysk mester i serie 5 i 1978, og det var startskudet til storhedstiden, som kulminerede med oprykning til Jyllandsserien i 1984. Bjerre IF fik pludselig en ny status og position, men mange af de klubber, som kom på besøg, kørte forkert, fordi Bjerre IF jo spillede i Hornsyld. Ved 50-års jubilæumsfesten i 1989 skiftede klubben derfor navn til Hornsyld/Bjerre IF.
 
Af fremtrædende formænd i tidens løb kan nævnes Harfeld-familien, som styrede foreningen fra 1962 til 1982 med først Harfeld Petersen, siden Jørgen Harfeld (senere borgmester i Juelsminde Kommune) og sidst Per Harfeld på posten. I lidt nyere tid har
også familien Jørgensen med Erling Jørgensen (1982-86 og 1991-96) samt den nuværende formand Henrik Jørgensen haft
stor betydning for Hornsyld/ Bjerre IF.
 
Af store begivenheder kan bl.a. nævnes, at det i 1980 lykkedes at samle Danmarks OL-hold i fodbold, som vandt sølv i 1960 ved legene i Rom. Det var eneste gang, spillerne efter sølvet var samlet. 
I klubben er der afdelinger inden for fodbold, gymnastik, volleyball samt idræt for 60+ Hornsyld IF har også ansvaret for Hornsyld bladet og driver i samarbejde med Stouby GIF og Stenderup IF ungdomsfodbold.

Tilmeldning

Bliv frivillig

Sponsorer